مقایسه مخازن آب خانگی پلاستیکی با مخازن آب فلزی ، مخازن یا تانکرهایی که برای ذخیرهسازی آب در منازل و ساختمانهای گوناگون به کار میروند، امروزه به یک وسیله ضروری برای هر بنا تبدیل شدهاند. همه ما در روز نیاز به مصرف 150 تا 250 لیتر آب داریم و بدون آب لولهکشی زندگی ما مختل میشود. اما با توجه به بحران کمبود آب منطقه خشک ما، تابستانها و فصول گرم سال ممکن است زمانهای سختی برای نیاز ما به آب لولهکشی باشد. بهترین راهکار در شرایط کنونی، استفاده از مخازن آب و ذخیرهسازی آن است. این مخازن در دو نوع پلاستیکی و فلزی در بازار وجود دارند اما خرید مخازن آب خانگی پلاستیکی رایجتر است. قبل از خواندن ادامۀ مقاله به شنا پیشنهاد میکنیم در صورت تمایل به دریافت اطلاعات در مورد مخزن آب کتابی به صفحۀ مخزن آب کتابی مراجعه کنید.
در ادامه مقایسه مخازن آب خانگی پلاستیکی با مخازن آب فلزی را بررسی خواهیم کرد.
مقایسه مخازن آب خانگی پلاستیکی با مخازن آب فلزی : بررسی مخزن آب خانگی پلاستیکی
در مقایسه مخازن آب خانگی پلاستیکی با مخازن آب فلزی، بهتر است ابتدا با ویژگیهای مخازن آب از نوع پلاستیکی آشنا شویم. این مدل از مخازن در حال حاضر پرکاربردترین و رایجترین انواع تانکرهای ذخیرهسازی آب در همه زمینهها به شمار میروند. این مخازن از مواد پلیمری مانند پلیاتیلن ساخته میشوند که از نوع مواد بهداشتی و یا فود گرید محسوب میشوند. از این مواد که بالاترین استانداردهای نگهداری از مواد خوراکی و نوشیدنی را دارند، میتوانند بهداشت آب را حفظ کرده و از رشد میکروارگانیسمها در این مخازن جلوگیری کنند
این مخازن در دو نوع یکلایه و سهلایه در بازارها وجود دارند. در نوع سهلایه برای رعایت بهداشت بیشتر آب نگهداری شود از یک لایه سیاهرنگ در بین دو لایه پلیاتیلن در بدنه این مخازن استفاده شده است که نفوذ نور را به این مخزنها دشوارتر میکند. این مورد باعث بالاتر رفتن سطح بهداشت آب نیز خواهد شد.
شما عزیزان میتوانید برای دریافت اطلاعات در مورد تانکر آب 1000 لیتری به صفحۀ تانکر آب 1000 لیتری مراجعه کنید.
در ادامه به موضوع مزایای مخازن آب پلاستیکی و مخازن فلزی میپردازیم.
مزایای مخازن آب پلاستیکی و مخازن فلزی
مزایای مخازن آب پلاستیکی و مخازن فلزی ، مخزن آب یکی از ضروریترین تجهیزات برای ذخیره آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعتی است. مخازن آب از جنسهای مختلفی مانند پلاستیک و فلز ساخته میشوند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند.
مزایای مخزن آب پلاستیکی
در مقایسه مخازن آب خانگی پلاستیکی با مخازن آب فلزی، میزان مزایای مخازن آب پلاستیکی بسیار مشهود است. میزان پایداری در مواد اولیه تولید مخازن پلاستیکی بسیار بالا است و در مقابل خوردگی بسیار مقاوم است. به علاوه میزان استحکام در جداره این مخازن هم بسیار خوب است و در مقابل باد و طوفان و نور آفتاب همیشگی، ویژگیهای بهداشتی خود را به خوبی حفظ میکند.
از دیگر مزایای بسیار مهم این مخازن این است که پلاستیک نوعی عایق در برابر تغییرات دمایی به شمار میرود و نمیگذارد تا دمای آب ذخیره شده تا حد زیادی تحتتأثیر دمای محیط قرار گیرد.
مخزنهای آب پلاستیکی در مقایسه مخازن آب خانگی پلاستیکی با مخازن آب فلزی، بسیار سبکتر از رقیب خود هستند. بهطوریکه یک مخزن آب 500 لیتری تنها 20 کیلوگرم وزن دارد
این درحالی است که مخزنهای فلزی با همین حجم بیشتر از 100 کیلوگرم وزن خواهند داشت. این موضوع، نصب و جابهجایی این مخازن را نیز سادهتر میکند. مورد دیگر تنوع در نوع و اندازه در این مخازن است. مخزنهای آب پلاستیکی در مدلهای گوناگونی از جمله، افقی، عمودی، کتابی، زیرپلهای و مکعبی ساخته میشوند. این امر باعث میشود تا بتوان از این مخازن در محیطهای گوناگون از نظر اندازه و حجم به راحتی استفاده کرد.
در مقایسه مخازن آب خانگی پلاستیکی با مخازن آب فلزی، مزیت مهم دیگر بحث قیمتها است. به طور کلی با این که مخازن پلاستیکی دوام و کیفیت خوبی دارند، قیمت ارزانتری هم در بازار دارند. شما با هر بودجهای میتوانید خرید مخازن آب خانگی پلاستیکی را انجام دهید. قیمتها به خصوص مخازن فلزی گالوانیزه بیشتر است.
مزایای مخزن آب فلزی
مخازن آب فلزی یکی از انواع مخازن آب خانگی هستند که از جنس فلزاتی مانند فولاد، استیل و گالوانیزه ساخته می شوند. این مخازن دارای مزایای بسیاری نسبت به سایر مخازن آب خانگی مانند مخازن پلاستیکی هستند که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم:
1. مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی
یکی از مهمترین مزایای مخازن آب فلزی، مقاومت آنها در برابر خوردگی و زنگ زدگی است. این مخازن در برابر عواملی مانند آب، رطوبت و مواد شیمیایی بسیار مقاوم هستند و به همین دلیل می توانند سال ها بدون مشکل مورد استفاده قرار گیرند.
2. استحکام و دوام
مخازن آب فلزی از استحکام و دوام بالایی برخوردار هستند و می توانند در برابر ضربات و فشارهای وارده مقاومت کنند. این مخازن همچنین در برابر تغییرات دما نیز مقاوم هستند و می توانند در محیط های مختلف مورد استفاده قرار گیرند.
3. قابلیت جوشکاری
مخازن آب فلزی به راحتی قابل جوشکاری هستند و این امر می تواند در تعمیر و نگهداری آنها بسیار مفید باشد. در صورت بروز هرگونه آسیب در مخزن آب فلزی، می توان آن را به راحتی تعمیر کرد.
4. قیمت مناسب
مخازن آب فلزی در مقایسه با مخازن آب پلاستیکی از قیمت مناسبی برخوردار هستند. این امر به دلیل هزینه کمتر تولید مخازن آب فلزی نسبت به مخازن آب پلاستیکی است.
5. قابلیت انعطاف پذیری
مخازن آب فلزی در مقایسه با مخازن آب پلاستیکی از قابلیت انعطاف پذیری بیشتری برخوردار هستند. این امر می تواند در ساخت مخازن آب با اشکال و اندازه های مختلف بسیار مفید باشد.
در ادامه به موضوع معایب مخازن آب پلاستیکی و مخازن آب فلزی میپردازیم.
معایب مخازن آب پلاستیکی و مخازن آب فلزی
معایب مخازن آب پلاستیکی و مخازن آب فلزی ، مخازن آب پلاستیکی و فلزی از جمله پرکاربردترین مخازن آب خانگی هستند. هر کدام از این مخازن مزایا و معایب خاص خود را دارند. در ادامه به مقایسه معایب مخازن آب پلاستیکی و فلزی می پردازیم.
معایب مخزن آب پلاستیکی
این مخازن نسبت به نور و تابش مستقیم خورشید در طول سالیان آسیبپذیر هستند و ممکن است پس از مدتی دچار پوسیدگی شوند. بهعلاوه این مخازن در برابر ضربات مکانیکی شدیدی و نیز اشیای تیز و برنده دچار شکستگی میشوند.
بهعلاوه این مخازن کاملا ضدحریق نیستند و در اثر حرارت بالا ممکن است دچار انبساط حرارتی شوند. مقایسه مخازن آب خانگی پلاستیکی با مخازن آب فلزی اما نشان میدهد این معایب چندان قابل توجه نیست.
معایب مخزن آب فلزی
مخازن آب فلزی یکی از انواع مخازن آب خانگی هستند که از گذشته تا به امروز مورد استفاده قرار می گیرند. این مخازن مزایای زیادی دارند، از جمله قیمت مناسب، مقاومت در برابر ضربات، انعطاف پذیری و قابلیت جوشکاری. با این حال، معایبی نیز دارند که باید در هنگام خرید و استفاده از آنها در نظر گرفته شوند.
یکی از مهم ترین معایب مخازن آب فلزی، احتمال خوردگی آنها است. فلزات در اثر تماس با آب و اکسیژن، در طول زمان دچار خوردگی می شوند. این خوردگی می تواند باعث کاهش استحکام و دوام مخزن شود و حتی در برخی موارد، باعث نشتی مخزن شود.
مورد دیگر، احتمال زنگ زدگی مخزن است. زنگ زدگی نیز یکی از انواع خوردگی است که می تواند باعث ایجاد لکه های زنگ در سطح مخزن شود. این لکه ها علاوه بر اینکه ظاهر مخزن را زشت می کنند، می توانند باعث تغییر رنگ آب نیز شوند.
مورد سوم، احتمال تغییر رنگ آب در مخازن آب فلزی است. فلزات می توانند به آب واکنش نشان دهند و باعث تغییر رنگ آن شوند. این تغییر رنگ ممکن است در اثر خوردگی مخزن، زنگ زدگی یا حتی واکنش فلز مخزن با مواد شیمیایی موجود در آب باشد.
مورد چهارم، وزن بالای مخازن آب فلزی است. مخازن آب فلزی به دلیل جنس فلزی خود، وزن بالایی دارند. این امر می تواند در هنگام حمل و نقل و نصب مخزن، مشکل ایجاد کند.
مورد پنجم، احتمال نشتی مخازن آب فلزی است. اگر مخزن آب فلزی دچار خوردگی یا زنگ زدگی شود، احتمال نشتی آن افزایش می یابد. نشتی مخزن می تواند باعث هدر رفتن آب و همچنین ایجاد مشکلات بهداشتی شود.
مقایسه مخازن آب خانگی پلاستیکی با مخازن آب فلزی : بررسی مخزن آب فلزی
تانکرهای آب فلزی در دو مدل فولاد گالوانیزه و استیل ضدزنگ تولید میشوند. نوع پوشش داخلی در این مخازن طوری تعبیه شده که خاصیت ضدزنگی قوی داشته باشد بااینحال، این نوع از مخازن ممکن است در بخشهایی مستعد خوردگی و زنگزدگی باشند.
مخازن فلزی و به خصوص نوع استیل ضدزنگ بیشتر در مصارف صنعتی و در ابعاد بزرگ و برای سیالات گوناگون کاربرد دارند. این مخازن وزن بالایی دارند و در برابر خوردگی مقاومت کمتری دارند؛ اما مستحکم هستند و در برابر ضربات فیزیکی مقاومت بسیار بالایی دارند.
در ادامه به موضوع بررسی مخازن آب خانگی پلاستیکی و مخازن آب فلزی میپردازیم.
بررسی مخازن آب خانگی پلاستیکی و مخازن آب فلزی
بررسی مخازن آب خانگی پلاستیکی و مخازن آب فلزی ، یکی از مهمترین تفاوتهای این مخازن، مقاومت و طول عمر آنها است. به طور کلی مخازن آب پلاستیکی به خصوص انواعی که در ساخت آنها از تکنیکهای تثبیت UV استفاده شده، طول عمری بین 15 تا 20 سال دارند. مقاومت در برابر خوردگی نیز در مخازن پلاستیکی بسیار بیشتر از مخازن فلزی است. کیفیت و طول عمر مخازن فلزی به کیفیت جوشکاری در آنها هم وابسته است و اگر در نقاط اتصال دچار زنگزدگی نشوند عمر بالایی خواهند داشت. در مقابل مخازن آب فلزی در برابر ضربات مقاومت بسیار بیشتری دارند.
یکی دیگر از مسائل مهم در مقایسه مخازن آب خانگی پلاستیکی با مخازن آب فلزی، کیفیت و سلامت آب ذخیره شده است. با توجه به این که مواد استفاده شده در تولید مخازن پلاستیکی واکنش ناپذیر هستند و از نوع مواد بهداشتی ساخته میشوند، این مخازن ضدباکتری و ضدجلبک خواهند بود. در مقابل اما مخازن فلزی ممکن است به مرور دچار زنگزدگی شده و یا عناصر ناخواسته مضر را وارد آب آشامیدنی کنند.
وزن مخازن پلاستیکی بسیار کمتر است و دردسر نصب کمتری هم دارد. به علاوه هزینه خرید مخازن آب خانگی پلاستیکی از مخازن فلزی ضدزنگ تا 50 درصد کمتر است.
سخن آخر
در مقایسه مخازن آب خانگی پلاستیکی با مخازن آب فلزی، خرید مخازن آب خانگی پلاستیکی، انتخابی بهداشتیتر، ایمنتر و اقتصادیتر است. در مقابل با نگهداری درست میتوان کاربرد موردنظر را نیز از مخازن فلزی ضدزنگ انتظار داشت.